image rotator

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,03 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,75 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Keňa - Silvester v srdci africkej divočiny

Destinácia: Keňa
Kód zájazdu: 1349941
Cena od: 4 298,70 €
Príplatky od: 350 €
Pobytové zájazdy
Exotika
Safari
Silvestrovský zájazd

Výber termínu

28.12.2024 11 dní First Minute 4 298,70 € +350 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Dobrodružné safari v najkrajších národných parkoch, spojené s oddychom na nádherných plážach Indického oceánu. Vynikajúce NP Amboseli a Tsawo West budú garanciou pozorovania tých najikonickejších zvierat Afriky a príjemný plážový rezort vám naopak zabezpečí skvelé dni plné oddychu a relaxu.


Program:
1. deň:
Z Viedne odletíme do hlavného mesta tejto nádhernej krajiny, do Nairobi.

2. deň:
Skoro ráno pristaneme v Keni. Presunieme sa do hotela v Nairobi, kde si oddýchneme po dlhej ceste. Voľný čas vyplníme podľa záujmu prehliadkou tohto mesta.

3. deň:
Dnes sa začne naše veľké africké dobrodružstvo. Vydáme sa na cestu smerom k jednému z najpopulárnejších národných parkov Kene, do Amboseli. Názov „Amboseli“ pochádza z masajského slova, a znamená „soľný prášok“. V parku žijú africké slony, a preto je tento región prezývaný „Krajina obrov“. Jedno z najlepších miest v celej Afrike, kde môžeme zblízka vidieť obrovské stáda slonov. Tento región je skutočným rajom pre milovníkov prírody. Strieda sa tu päť rôznych divočín: jazero Amboseli, močaristé oblasti pretkané kyslými prameňmi, akáciami a rozsiahlymi trávnatými porastmi savany. Ideálne miesto na pozorovanie jedinečnej divočiny. A prečo je Amboseli kráľom prírodných rezervácií? Výhľad z parku, na najvyšší vrchol Afriky, takmer 6000 m vysoké, zasnežené Kilimandžáro, je jedinečný a neopísateľný. Okolo obeda prídeme na naše ubytovanie, vychutnáme si obed a oddýchneme si po náročnej ceste. Môžeme sa uvoľniť a započúvať sa do nerušeného zvuku divočiny. Popoludní začíname naše safari, počas ktorého uvidíme slony, levy, rôzne druhy antilop a ak budeme mať štastie, zahliadneme aj leoparda. Po západe slnka sa vrátime na ubytovanie, kde budeme mať večeru.

4. deň:
Opäť si užijeme celodenné safari v Národnom parku. Dnes a nám predvedú zebry, byvoly, žirafy a hrochy. Počas celej cesty si budeme môcť užívať nádherný výhľad na Kilimandžáro. V prípade záujmu navštívime aj Masajskú dedinu (extra platba na mieste).

5. deň:
Po raňajkách a krátkom safari sa rozlúčime s Amboseli a smerujeme na naše ďalšie safari miesto v Taita Hills. Taita Hills sa rozkladá na ploche 28000 akrov mozaikového biotopu, kde fyziognómia rastlín pozostáva z riečneho lesa, savanového lesa a trávnatých porastov. Svätyňa sa rozprestiera nad južným národným parkom Tsavo West a je dôležitou oblasťou rozptylu a migračným koridorom pre voľne žijúce živočíchy medzi národným parkom Tsavo East a národným parkom Tsavo West, vďaka čomu je vysoko cenenou turistickou rekreačnou oblasťou a má ekologický význam. Povrch je vo všeobecnosti hornatý a ponúka dych berúce výhľady na krajinu a pohoria Kilimandžáro, Pare, Uluguru a zoskupenia kopcov Taita so sezónnou riekou, ktorá ju rozdeľuje na údolia a nížiny.

6. deň:
Skoro ráno nás čaká ďalší krásny zážitok, budeme mať možnosť pozorovať prebúdzajúce sa zvieratá v divočine. Po raňajkách sa odhlásime z nášho lodge a zamierime na pláž Diani, kam prídeme v popoludňajších hodinách. Môžeme dni tráviť slobodne. Môžeme sa opaľovať, plávať v Indickom oceáne, relaxovať. Môžeme navštíviť aj miestny trh, alebo aj drevorezbársku dielňu, kde si môžeme vybrať z najkrajších ručných prác, aby sme si Keňu vzali domov nielen v našich srdciach, ale aby sme si doma na poličku položili aj krásnu drevorezbu.

7. deň:
Voľno, leňošenie na pláži.

8. deň:
Voľno, leňošenie na pláži.

9. deň:
Voľno, leňošenie na pláži.

10. deň:
Voľno, leňošenie na pláži do odchodu na letisko. Prelet z Mombasy do Nairobi.

11. deň:
Naše africké dobrodružstvo sa končí, pred nami je už len odlet do Viedne.

Ubytovanie:
Safari Lodge a 4* plážový rezort.

Stravovanie:
Plná penzia počas safari časti programu, polpenzia počas pobytu pri mori.

Doprava:
Letecká s prestupom.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne s prestupom. Servisné a letiskové poplatky. Transfer BA – letisko – BA. Miestny prelet Mombasa - Nairobi. Miestne transfery. 3 x ubytovanie v Safari Lodge, 1x ubytovanie po prílete v Nairobi , plnú penziu počas safari časti programu, 4 x ubytovanie v 4* plážovom rezorte s polpenziou. Vstupy do národných parkov podľa programu. Safari na džípoch podľa programu. Balenú pitnú vodu v safari autách. Miestneho profesionáneho safari sprievodcu a sprievodcu CK SATUR.  


Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Fakultatívne aktivity. Vstupné vízum. All inclusive počas pobytu pri mori. Povinné prepitné pre miestnych vodičov a sprievodcov 70 EUR/osoba (vyzbiera sprievodca na mieste). Cestovné poistenie.