image rotator

Krajiny

Zobraziť všetky »

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Bologna a San Maríno s kúpaním

Poznávacie zájazdy , Bologna a San Maríno s kúpaním, Bologna, Due Torri (Dve veže) Poznávacie zájazdy , Bologna a San Maríno s kúpaním, San Marino Poznávacie zájazdy , Bologna a San Maríno s kúpaním, Bologna Poznávacie zájazdy , Bologna a San Maríno s kúpaním, San Maríno Poznávacie zájazdy , Bologna a San Maríno s kúpaním, San Maríno Poznávacie zájazdy , Bologna a San Maríno s kúpaním, Rimini Poznávacie zájazdy , Bologna a San Maríno s kúpaním, Ducal Palace, Modena Poznávacie zájazdy , Bologna a San Maríno s kúpaním, Piazza del Duomo, Parma Poznávacie zájazdy , Bologna a San Maríno s kúpaním, Modena Poznávacie zájazdy , Bologna a San Maríno s kúpaním, Padova Poznávacie zájazdy , Bologna a San Maríno s kúpaním, Rimini Poznávacie zájazdy , Bologna a San Maríno s kúpaním, Rimini, Víťazný oblúk
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1317615
Cena od: 370 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

12.06.2024 5 dní Last Minute 370 € +0 € autobusová
14.09.2024 5 dní Last Minute 399 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Ubytovanie: 3x v hoteli

Stravovanie: 3x raňajky

 

Padova - Bologna - Modena - Parma - San Marino - Bologna

 

 VSTUPU DO KRAJINY


Doprava:
autobusová

Program:

1. deň – odchod v skorých ranných hodinách. Podvečer príchod do Padovy a prehliadka centra mesta s krásnou Bazilikou svätého Antona, v ktorej je pochovaný sv. Anton Padovský. Vo večerných hodinách presun do hotela a ubytovanie.

2. deň – po raňajkách odchod do Bologne, mesta známeho nielen najstaršou univerzitou na svete, ale aj gurmánskymi špecialitami, ako je Mortadella di Bologna alebo boloňská omáčka. Prehliadka centra mesta zahrnujúca hlavné námestia Piazza Maggiore, Piazza Nettuno s ikonickou Neptúnovou fontánou, Palazzo del Podesta a samozrejme symbol mesta – Due Torri – Dve veže, ktoré sa zachovali ako jedny z mála rodinných stredovekých mrakodrapov a v minulosti slúžili na rôzne účely, okrem iných aj ako väzenie. Presun do Modeny a návšteva domu jedného z najslávnejších tenoristov Luciana Pavarottiho, ktorý je v súčasnosti prístupný verejnosti ako múzeum. Podvečer presun do Parmy, ktorá je okrem mnohých architektonických pamiatok v historickom centre preslávená najmä ako jedno z gastronomických centier Talianska. Známa je predovšetkým Parmská šunka a syr Parmezán (Parmigiano). Večer presun do hotela a ubytovanie.

3. deň – po raňajkách odchod do San Marina, najmenšej nezávislej republiky na svete, ktorá sa hrdí mnohými ďalšími „naj“. Je to najstarší štátny útvar na svete, ktorého vznik je datovaný do roku 301, kedy ho údajne založil kresťanský pustovník Marino. Medzi najzaujímavejšie pamiatky patrí pevnosť La Rocca, Palazzo Publicco, tri stredoveké veže – symbol štátu, námestie Piazza della Liberta alebo Bazilika di San Marino. Vyhľadávanou atrakciou je aj pravidelná výmena stráží pri Palazzo Publicco. Popoludní individuálne voľno na kúpanie.

4. deň – po raňajkách odchod do mestečka Rimini, známeho predovšetkým svojimi kilometre dlhými piesočnatými plážami a rušným nočným životom. Mestečko sa hrdí aj bohatou históriou a centrum je bohaté na mnohé historické pamiatky, napríklad hrad Sismondo, Augustov oblúk, Tibériov most a pod. Dopoludnia prehliadka historického centra a po zvyšok dňa oddych na krásnej širokej piesočnatej pláži a individuálne voľno. Vo večerných hodinách odchod a nočný prejazd na Slovensko.

5. deň – príchod na Slovensko v dopoludňajších hodinách.


V cene je zahrnuté:
doprava luxusným autokarom, 3x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT 3,70 EUR/os./deň alebo poistenie PLUS 4,70 EUR/os./deň, orientačná cena vstupov 80 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 120 EUR/3 noci, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 180 EUR. Nástupné miesta: BA – bez príplatku, NR, TT - 10 EUR, TO, PN, PE - 15 EUR, TN, ZH, PD, DUB, NM - 20 EUR, BB, ZV, PB, ZA - 25 EUR.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Bologna | Parma | San Marino| Rimini