image rotator

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Medžugorie, Mostar a Kravické vodopády

Mostar Bosna a Hercegovina Mostar Bosna a Hercegovina Medžugorie Medžugorie Mostar Sarajevo Bosna a Hercegovina Mostar Bosna a Hercegovina Mostar Bosna a Hercegovina Kravické vodopády
Destinácia: Bosna a Hercegovina, Hercegovina-Neretva
Kód zájazdu: 1305982
Cena od: 279 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

08.05.2024 5 dní Last Minute 279 € +0 € autobusová
13.11.2024 5 dní First Minute 332,88 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
5- dňový autokarový zájazd


Perex:
Navštívite s nami pútnické miesto Vepric, ktoré je označované ako Malé Lurdy, dozviete sa históriu Makarskej riviéry a spoznáte i tajuplnú Bosnu a Hercegovinu a jej najznámejšie kresťanské pútnické miesto Medžugorie. Svojou krásou vás očaria Kravické vodopády a azda najkrajšie mesto Bosny – Mostar, s jeho úzkymi uličkami a ikonickým mostom nad riekou Neretvou.


Program:

1. deň:
Zo Slovenska odchádzame vo večerných hodinách. Naša cesta povedie cez Maďarsko do Chorvátska.

2. deň:
V ranných hodinách príchod na Makarskú riviéru. Prvou zástavkou bude významné pútnické miesto Svetišta Vepric, ktorému sa hovorí aj Malé Lurdy. Bolo založené už v roku 1908 a je zasvätené Matke Božej Lurdskej. Je známe svojím oltárom v skalách a kamennými spovedlnicami. Pokračujeme na Makarskú riviéru, kde sa dozvieme zaujímavosti z jej histórie a kultúry. Prejdeme sa známou promenádou, navštívime krásne kostolíky, oddýchneme si na pláži a budeme mať príležitosť ochutnať chorvátske špeciality. V poobedňajších hodinách odchod do Bosny a Hercegoviny. Cestou sa zastavíme pri úchvatných Kravických vodopádoch, ktoré sa nachádzajú na rieke Trebižat a sú jedny z najznámejších v okolí. Na záver dňa presun do Medžugoria. Po večeri nás čaká prechádza mestom spojená s návštevou večerných pobožností.

3. deň:
Po raňajkách navštívime známe pútnické miesto Podbrdo, kde sa prvýkrát zjavila Panna Mária. Pokračovať budeme do jedného z najznámejších miest v Bosne a Hercegovine Mostaru, ktorého základy založili Osmani. Pôvodná architektúra stavieb, rozprávkové uličky a nádherná okolitá príroda vo vás vyvolajú silné emócie. Po prehliadke mesta sa vo večerných hodinách presunieme späť do Medžugoria. Večer možnosť návštevy večerných pobožností.

4. deň:
Vyberieme sa na Krížovú cestu na vrch Križevac. Prípadne sa môžete zúčastniť pobožností v kostole sv. Jakuba.

5. deň:
Navštívime kresťanskú komunitu Cenacolo, kde sa pokúsime zabezpečiť svedectvo slovenských chlapcov. Vo večerných hodinách odchod na Slovensko.


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Ubytovanie:
Hoteli/penzióne 2*/3*

Stravovanie:
Polpenzia.


Doprava:
Autokar.


Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 3x ubytovanie s polpenziou v hoteli/penzióne 2*/3*. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Vstupy a vstup na Kravické vodopády. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.