image rotator

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly

Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd
Destinácia: Česká republika
Kód zájazdu: 1304525
Cena od: 309 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

13.06.2024 4 dni First Minute 309 € +0 € autobusová
15.08.2024 4 dni First Minute 323,39 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
4-dňový zájazd


Perex:
Počas vábivých českých potuliek vojdete do sveta kultúrneho bohatstva Kutnej Hory, vystúpite na najvyššiu horu krajiny - Sněžku, ponoríte sa do najrozsiahlejšieho skalného labyrintu v Strednej Európe - Adršpašských skál, a svoje skalné veže, previsy, tajomné jaskyne, úzke údolia a divokú prírodu vám v plnej kráse predstavia Teplické skaly. 

1. deň:
Odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách (z Bratislavy o 06:30 h). Program začneme prehliadkou Kutnej Hory, bohatej na kultúrne a historické pamiatky, ktorá je od roku 1995 zapísaná na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Vďaka ťažbe striebra v stredoveku išlo o veľmi dôležité české mesto. Uvidíme Dačického dom, Katedrálu Nanebovzatia Panny Márie a sv. Jána Krstiteľa, Chrám sv. Barbory, Kamenný dom, Jezuitské kolégium, neskorogotickú kamennú kašnu a iné. Nevynecháme ani Kostnicu, ktorej výzdoba je tvorená skoro výlučne z ľudských pozostatkov. Odchod na ubytovanie.


2. deň:
Po raňajkách výstup na Snežku, najvyššiu horu Krkonoš a  Českej republiky. Cez vrchol Snežky prechádza česko – poľská hranica, pričom najvyšší bod sa nachádza na poľskej strane hranice. Na vrchol vedie z Pece pod Snežkou kabínková lanovka ako aj niekoľko turistických trás. Presun na ubytovanie.

3. deň:
Raňajky. Celodenný výlet do Adršpašských skál, do najrozsiahlejšieho skalného labyrintu v strednej Európe. Počas 3,5 km turistického okruhu skalného mesta uvidíme na každom kroku skaly rôznych tvarov s príznačnými pomenovaniami ako napr. Džbán, Dvojčatá v perinke, Orlie hniezdo, Milenci. Ďalšou atrakciou je Veľký vodopád padajúci z výšky 16 m. Nevynecháme ani plavbu loďkou po jazere, počas ktorej nám prievozník porozpráva nielen o okolitých skalách, ale aj o vodníkoch a príšerách v jazere. Odchod na ubytovanie.

4. deň:
Po raňajkách odchod do Teplických skál, pre ktoré sú charakteristické súvislé skalné steny siahajúce niekde až do výšky 70 m, štíhle skalné veže, previsy, tajomné jaskyne, úzke údolia medzi skalami a divoká príroda. Počas turistického okruhu uvidíme skaly so zvláštnymi názvami ako Ruka zo zmrzlinou, Krakonošova harfa, Mäsiarova sekera a iné. Najväčšími a najznámejšími útvarmi Teplických skál sú Skalná koruna a Chrámové a Martinské steny. V Chrámových skalách sa nachádza najrozsiahlejší skalný labyrint v strednej Európe, nazývaný Poseidon, s jaskyňami, priepasťami a strmými tiesňavami. Po prehliadke odchod na Slovensko, príchod vo večerných hodinách.

Ubytovanie:
3x ubytovanie v 2*/3* hoteli/penzióne


Stravovanie:
3x raňajky

Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Doprava:
Autokar.


Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 3 x ubytovanie s raňajkami v hoteli/penzióne 2*/3*. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.