image rotator

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Najlepšie z Južnej Afriky

Destinácia: Juhoafrická republika
Kód zájazdu: 1300623
Cena od: 2 379 €
Príplatky od: 379 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

25.10.2024 10 dní First Minute 2 379 € +379 € odlet: Praha letecká
02.02.2025 10 dní First Minute 2 379 € +379 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odlet skupiny do Johannesburgu.

2: JOHANNESBURG
Doobeda prílet do Johannesburgu. Nasleduje krátka okružná jazda mestom s niekoľkými zastávkami a vyhliadkovými bodmi, i návštevou černošského predmestia Soweto, kde sa v 70-tych rokoch minulého storočia začal písať príbeh pádu apartheidu. Prejazd do Pretórie, nocľah.

3: JOHANNESBURG - PRETÓRIA
Návšteva Voortrekker Monument - pamätníka bitky pri Blood River. Nasleduje prehliadka hlavných zaujímavostí metropoly JAR. Zastávka na námestí Church Square a pri vládnych budovách Union Buildings. Popoludní cesta krajinou Východného Transvaalu a návšteva zlatokopeckej osady Pilgrim’s Rest s pozostatkami električkovej dráhy, ktorou si zbohatlíci krátili cestu na golf. Nocľah v Graskop alebo v jeho blízkosti.

4: BLYDE RIVER CANYON
Putovanie pohorím Drakensberg. Návšteva Three Rondavel 's, vyhliadky na ohromujúci Blyde River Canyon - 3. najväčší kaňon sveta. Nasleduje Božské okno s výhľadmi do hlbiny, návšteva Bourke's Luck Potholes s výtvormi rieky Treur a zastávka pri vodopádoch Lisboa či Berlin. Ubytovanie v rezervácii Karongwe.

5: SAFARI V KARONGWE (NP KRUGER)
Skoro ráno safari v rezervácii Karongwe, ktorá je súčasťou tzv. Veľkého Krugerovho národného parku. Pri troške šťastia uvidíte „veľkú päťku“, a samozrejme aj množstvo ďalších zvierat. Raňajky, voľno, obed. Popoludňajší čaj a ďalšie safari 4x4 s rangerom. Po večeri si vychutnáte africkú divočinu v atmosfére praskajúceho ohňa. Nocľah.

6: PRESUN DO JOHANNESBURGU
Pred svitaním ďalšie safari v rezervácii. Po raňajkách prejazd do Johannesburgu a odlet do Kapského Mesta.

7: MYS DOBREJ NÁDEJE
Celodenný výlet k Mysu dobrej nádeje. Cestou výpravná plavba k ostrovu tuleňov v zátoke Hout Bay. Potom cesta horským pásom Chapman’s Peak k Mysu dobrej nádeje. Popri dramatickom stretnutí pevniny s oceánom ešte zastávka v Simon’s Town s kolóniou tučniakov (vstup fakultatívne). Nocľah v Kapskom Meste.

8: KRAJINA VÍNA
Dopoludnia prehliadka mesta s rušným trhoviskom Greenmarket a pestrofarebnou štvrťou Bo-Kaap. Jazda lanovkou (fakultatívne) na Stolovú horu, odkiaľ uvidíte Kapské Mesto z inej perspektívy. Popoludní výlet do viníc v okolí Stellenbosch s ochutnávkou skvelého vína.

9: KAPSKÉ MESTO
Voľné doobedie môžete stráviť nákupmi na promenáde Victoria & Alfred Waterfront. Popoludní transfer na letisko v Kapskom Meste a odlet do Prahy (Viedne).

10: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 10 osôb.

MOŽNOSTI PREDĹŽENIA POBYTU:
VIKTÓRIINE VODOPÁDY: 2x nocľah vo Victoria Falls, prehliadka vodopádov, plavba po Zambezi, večera Boma - od 1.463,- EUR

Zmena programu vyhradená.
Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu na trase Praha – Johannesburg – Kapské Mesto – Praha (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
7 x nocľah kategórie 3* s raňajkami
1 x obed, 2 x večera
dopravu klimatizovaným autobusom či mikrobusom
služby sprievodcu CK (minimálny počet účastníkov zájazdu: 10 osôb)
odnos batožiny v hoteloch a na letiskách
safari: 3 x safari 4x4 (po 3 hodinách) v 5. a 6. deň programu
vstupy: NP Cape Point, Voortrekker Monument, Panorama Route (Bourkes Luck Potholes, Berlin Falls, Three Rondavels), Chapman´s Peak, NP Kruger

Cena nezahrnuje:
letiskové a bezpečnostné taxy 379,- EUR
fakultatívne vstupy a výlety
prepitné
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)
vstupné vízum JAR (nutné vybaviť vopred; možnosť o vízum požiadať prostredníctvom CK - za poplatok 60,- EUR/osoba)