image rotator

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Turistika Trolltunga, Preikestolen a Kjerag

Destinácia: Nórsko
Kód zájazdu: 1282395
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Turistika

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Tri mená, ktoré priaznivcom turistiky v Nórsku určite nie je potrebné predstavovať. Každý vie, že sa jedná o tie najznámejšie turistické atrakcie nachádzajúce sa v tejto škandinávskej krajine. Každá jedna z týchto atrakcií priláka ročne tisíce turistov z rôznych kútov sveta, ktorí sú ochotní absolvovať túru, len aby si mohli urobiť selfie a uložiť si ju medzi ostatné trofeje alebo sa nimi pochváliť na sociálnych sieťach prostredníctvom svojich profilov. Samozrejme, mnohí prichádzajú kvôli jedinečným zážitkom, fascinujúcim výhľadom a úžasnej atmosfére, akú jednotlivé túry ponúkajú. Zájazd plný krásnych miest, drsnej severskej prírody a nezabudnuteľných zážitkov je skvelou voľbou pre milovníkov horskej turistiky.

Turistické atrakcie:
Heddal – drevený kostol z 12. storočia, Dyrskar – turistická cesta, Roldalsfjellet turistvei (Touristroad), vodopád Latefossen, Vidfossen, Trolltunga, Preikestolen, Lysefjorden, Kjerag ...

Popis zájazdu
1.deň:

po prílete nasleduje presun do nórskej metropoly Oslo. Program v závislosti od času príchodu. Ubytovanie


2.deň:

po raňajkách sa vydáme na cestu do horskej oblasti Roldalsfjellet, ktorá sa v zimných mesiacoch mení na známe lyžiarske stredisko. Strávime tu dve noci.


3.deň:

v skorých ranných hodinách vyrazíme do Skjeggedal, odkiaľ podnikneme túru na Trolltungu. Túra na Trolltungu (1180 m.n.m.) je považovaná za náročnú. Dĺžka túry z hlavného parkoviska v Skjeggedal tam aj späť je 28 km s výškovým prevýšením 800 metrov. Na prejdenie túry sa počíta s časom 8 – 12 hodín vrátane prestávok. Na túru sa odporúča vydať skoro ráno. Niektorí to riešia s prenocovaním pri Trolltunge a návratom na druhý deň.


4.deň:

po raňajkách nasleduje presun do oblasti Jorpeland a výstup na Preikestolen (kazateľňa). Preikestolen je obrovský skalný blok vysunutý zo zvislej skalnej steny týčiaci sa 604 metrov nad hladinou Lysefjordu. Je najväčším magnetom na turistov v oblasti Rogaland. Ročne ich pritiahne viac než 250.000. Túra je dlhá 4,1 km a trvá približne 2 - 3 hodiny / jeden smer. Vyhliadková plošina ponúka dychberúce panoramatické výhľady. Po túre sa premiestnime do oblasti Sirdal. Ubytovanie.


5.deň:

po raňajkách je v pláne túra na vrch Kjerag. Hora rozkladajúca sa pri východnom konci Lysefjordu sa týči do výšky 1110 m.n.m. Lákadlom turistov je veľký kameň zaseknutý medzi dvomi skalami (Kjeragbolten). Dĺžka túry je 4,6 km a predpokladaný čas na jej prejdenie sa uvádza 5 hodín. Po túre nasleduje návrat do Oslo. Ubytovanie.


6.deň:

po raňajkách individuálny program v závislosti od času odchodu

Zmena programu vyhradená
minimálny počet osôb 5

Začiatok/nástup a koniec zájazdu je v Oslo.
Doprava do Oslo je individuálna.

Cena zahŕňa:

- dopravu 8 miestnym komfortným mikrobusom Mercedes v rámci programu - 2x turistická chata s vlastným soc. zariadením / Roldal Hyttegrend & camping / v horskom prostredí - 1x dovolenkový dom - ubytovanie v dvojlôžkových izbách s vlastným soc. zariadením / Sirdalsveien 8042 / v krásnom horskom prostredí - 2x ubytovanie v Oslo / hostel /

Cena nezahŕňa:

- prepravu do Nórska (individuálna) - komplexné cestovné poistenie - všetko ostatné, čo nie je zahrnuté v cene