image rotator

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Adventná atmosféra v Brne

Destinácia: Česká republika, Juhomoravský kraj (Brno), Brno a okolie
Kód zájazdu: 1205591
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy
Advent

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

BRNO – druhé najväčšie mesto ČR a moravská metropola žije vianočnou atmosférou už od  konca novembra.
Atraktívne adventné trhy s bohatým programom rôznych vystúpení a koncertov, betlehemy, vysokokvalitný sortiment darčekov , bary s domácimi a zahraničnými nápojmi vrátane domáceho „turbomoštu“, kulinárske špeciality nájdete tak na hlavnom Náměstí svobody ako aj na Dominikánskom náměstí a Zelenom trhu. Atrakciou sú decembrové Design Days s jedinečnými umeleckými predmetami.
                                               
PROGRAM
Odchod z Banskej Bystrice o 5.20 H, Zvolena o 5.50 H, nástupy ZH 06.05 H, NR 07.15 H, TT 08.05 H, Bratislava cca 08.50 H.
Po príchode do Brna cca 10.45 H  výstup na autobus.stanici oproti  Grandhotelu (Benešova ul). Pri Grandhoteli o 10.50 H začne  pešia prehliadka centrom Brna do 13.00 H. Josefskou ulicou  prejdete cez hlavnú pešiu tepnu-Masarykovu ul. na Kapucínske námestie s krásnou vyhliadkou na  Petrov. Kapucínsky kostol s kapucínskymi hrobkami, Zelný trh s hlavnými advent.trhami a barokovým stĺpom, komplex domov Špalíček, Katedrála sv.Petra a Pavla s krásnymi terasovitými vyhliadkami, odtiaľ zo zadnej časti pri Denis.sadoch zo Šilingrovho nám. dovidíte až na pevnosť Spilberk. Elegantné meštianske domy na Biskup.ul., Hotel Barceló, dom, v ktorom žil herec Hugo Haas...Radničná ul, objekt Starej radnice s drakom a kolesom, Nová Radnica, Dominikánske nám.s betlehemom a kostolom sv.Michala, budova magistrátu mesta Brna s krásnym nádvorím , studňou a vianoč. Stromom, Nám.Svobody, Stĺp najsvätejše Trojice,Jakubské nám. s kostolom sv.Jakuba, Kostol sv.Tomáša, budova Vajvyššieho súdu, ruské koleso na Moravskom nám.,  prípadne ešte blízke Janáčkove divadlo, Mahenove divadlo, (prípadne na opačnej strane na Joštovej ul. Evanjelický kostol Jána Ámosa Komenského(tzv.červený kostol), stará budova Masaryk.univerzity a Janáčkova akadémia….
Hlavná nákup.trieda je Masaryk.ulica  (na č.15 Kleinov palác a č.17 DPL-krásne histor. budovy s pasážami  až na Dominik.nám.). a  Česká ul, prípadne aj Rašínova ul.
Osobné voľno na trhoch v centre mesta- Nám.Slobody (hlavný brnenský vianočný strom a trhy) ,Dominikánske nám., s centrálnym betlehemom, Ježíškovou poštou…, Zelný trh...(umelecké, remeselnícke predmety, cukrovinky, punčové kreácie s tradičným Turbomuštom, betlehemami), Moravské nám.  Prípadne možná aj návšteva väčšieho nákupného centra-galéria Vaňkovka ...(z Josefskej ulice v nákup. pasáži sú 2x pohybl.schody dole, podchodom Ste tam cca za  7 min).  Pod Zeleným trhom môžete navštíviť „tajomné podzemie“, kde na Vás čaká historický podzemný svet s rôzny mi zákutiami stredovekých chodieb a pivníc. Prípadne ak bude dobré počasie a záujem aj hrad-pevnosť Spilberg (20 min.pešo od centra do mierneho kopca, nádvoria zdarma, kasematy, bastion, sály, za príplatok).
17.05 H stretnutie na Nám.Svobody (čierne astronomické hodiny v tavare kužela - tzv.Brnenský orloj), spolu so sprievodcom sa cez Masarykovu ul. a Josefskú dostanete ku Grandhotelu a odtiaľ  cez prechod na autobus. stanicu.
Odchod  17.30 H z autobus.stanice Benešova ul. (oproti Grandhotelu).  Návrat Bratislava po 19.00 H, výstupy po trase, návrat do Banskej Bystrice cca 22.00 – 22.20 H.

V cene:

doprava luxus. klimatiz. autobusom Mercedes/Bova, Man, sprievodca, poistenie Union proti úpadku CK.        

Možné príplatky:

Komplex. cest.poistenie Union 2,50 EUR/os/deň (úraz, liečeb.nákl., storno, strata batožiny...)                              
PANDEMIC 4 EUR/os  (základné + COVID)

Možný vstup:          

Tajomné podzemie: 180 CZK, Študenti, seniori, ZŤP Deti  90 CZK
Spilberg -pevnosť, hrad   350 CZK,.  200 CZK (stála expozícia, kasematy,chrám kameňa, rozhľadňa, prechodné výstavy, pri skupine dosp.os. 280 CZK)
bastion: veža                100 CZK                                60 CZK 

kasematy                     140 CZK                                85 CZK
hrad stála expozícia od  160 CZK                                95 CZK
dočasná výstava od        90 CZK                                55 CZK 

Brno