image rotator

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Oswienčim a Krakow - 1 dňový zájazd

Destinácia: Poľsko, Malopoľské vojvodstvo
Kód zájazdu: 1328672
Cena od: 49,90 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

11.05.2024 1 deň Last Minute 49,90 € +0 € autobusová
18.05.2024 1 deň Last Minute 49,90 € +0 € autobusová
01.06.2024 1 deň First Minute 49,90 € +0 € autobusová
08.06.2024 1 deň First Minute 49,90 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Súhrn zájazdu:
Krovky, zloté, blšie trhy  - skutočne len toto patrí k Poľsku? Urobte si vlastnú predstavu, a začnite tým najzaujímavejším z najzaujímavejšieho! Vydajte sa na jeden deň po stopách histórie Osvienčimu a Krakova, spoznajte zaujímavé miesta a urobte si svoju vlastnú zbierku fotografií a spomienok! Spoznajte históriu, ktorá sa týka nielen Poliakov, ale aj nás! Zoznámite sa s krutými tajomstvami najznámejšieho koncentračného tábora v Poľsku, Osvienčim a Brezinka. Na vlastné oči si prezriete to, čo ste sa kedysi učili na hodinách dejepisu. Koncentračný tábor Auschwitz-Birkenau bol najväčší nemecký vyhladzovací tábor v dobe nacizmu. Bol zriadený v roku 1941 asi 3 km od zajateckého tábora Auschwitz I, v dedine Brezinka neďaleko poľského mestečka Osvienčim. Do koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau bolo deportovaných približne 1,3 milióna ľudí, z čoho asi 1,1 milióna bolo zavraždených. Asi 900 000 deportovaných ihneď po príjazde skončilo v plynových komorách alebo bolo zastrelených, ostatní zomreli na následky chorôb, podvýživy, týrania alebo lekárskych pokusov. Auschwitz sa stal symbolom holokaustu a genocídy asi 6 miliónov európskych Židov, Rómov, ruských a poľských väzňov, homosexuálov a ďalších nepriateľov národného socializmu. Navštívite historické centrum Krakowa s nádhernými pamiatkami a architektúrou, a nevynechajte ani  prekrásny zámok Wawel.

Program zájazdu:
Odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách . Príchod do Osvienčimu. Prehliadka nacistického koncentračného a vyhladzovancieho tábora Osvienčim a Brezinka s odborným sprievodcom. V poobedňajších hodinách presun do Krakova, prehliadka centra so sprievodcom. Prezrieme si exteriéry a nádvorie  kráľovského zámku WAWEL, Katedrálu, zvon Zigmund, hrobky kráľov. Presunieme sa na Rynek Glovny. Prezrieme si najväčšie nádvorie v Európe - Mariánsku katedrálu, sukienicu, radničnú vežu Barbakan. Individuálne voľno. Vo večerných hodinách odchod z Krakova ( cca 18 hod. ), presun na Slovensko.

BLOG:
Poľsko - krajina len na skok zo Slovenska a predsa taká nepoznaná. Poďte s nami za krásami našich susedov. Pokochajte sa mestami dýchajúcimi históriou, žasnite nad nevídanou nádherou soľnej bane a samozrejme nezabudnite na neodmysliteľný suvenír - tradičnú Poľskú sladkosť - Krowky.

Informácie o zájazde:
Cena zahŕňa:

- dopravu klimatizovaným autobusom, - sprievodcu,  - prehliadky podľa programu bez vstupov,   - poistenie proti úpadku CK


Voliteľné príplatky:

-  komplexné cestovné poistenie - možnosť zabezpečiť v CK - 4,40 EUR / osoba / deň -  spiatočná miestenka 5,00 EUR/osoba - možnosť prednostného výberu sedadla v autobuse Cena nezahŕňa: ( ceny vstupov sú orientačné a môžu sa počas sezóny meniť ) - KATEDRÁLA - hrobky a zvon Zygmund 11 PLN - Krakow 25 PLN (katedrála, mariánsky kostol) - Oswiencim 16 EUR (slúchadlá, odborný sprievodca)


Termíny a nástupné miesta:

20.4.2024 - Zvolen, Banská Bystrica, Ružomberok, Dolný Kubín 27.4.2024 - Vranov nad Topľou, Michalovce, Humenné, Strážske, Košice, Prešov, Levoča, Poprad 4.5.2024 - Bratislava, Trnava, Trenčín, Piešťany, Žilina 11.5.2024 – Nitra, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Zvolen, Banská Bystrica, Turčianske Teplice, Martin, Žilina 18.5.2024 - Košice, Prešov, Levoča, Poprad 1.6.2024 - Bratislava, Trnava, Trenčín, Piešťany, Žilina 8.6.2024 - Vranov nad Topľou, Michalovce, Humenné, Strážske, Košice, Prešov, Levoča, Poprad   Nástupné miesta s príplatkom 8 EUR: Zvolen, Banská Bystrica, Ružomberok, Levoča, Trenčín, Piešťany, Turčianske Teplice, Martin Nástupné miesta s príplatok 10 EUR: Bratislava, Trnava, Nitra, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Košice, Prešov Nástupné miesta s príplatkom 15 EUR: Vranov nad Topľou, Michalovce, Humenné, Strážske - všetky ostatné nástupné miesta bez ďalších príplatkov - Dolný Kubín,  Poprad, Žilina